Cancellara győzött a kegyetlen Flandriai körversenyen

2010.04.04. 17:13 Módosítva: 2010.04.05. 01:42

Fabian Cancellara nyerte vasárnap a legnagyobb presztizsű klasszikus versenyek közé tartozó Flandriai körversenyt. A kegyetlen egynapos, Brugge és Ninove közötti 262 km hosszú versenyen 15 rövid, de annál meredekebb macskaköves emelkedőt kellett megmásznia a versenyzőknek.

40 km-rel a vége előtt Fabian Cancellara megszökött az élmezőnytől a másik nagy esélyessel, Tom Boonennel, hatalmas iramot diktálva az élen. Végül Cancellara az utolsó előtti emelkedőn lerázta Boonent, és a svájci mintegy 6 és fél óra tekerés után elsőként ért a célba. Boonen egy perces hátránnyal második lett, a harmadik a szintén belga Philippe Gilbert lett, aki Leukemanst sprintelte le. Győzelmével Cancellara történelmet írt, hiszen ő lett a tizenegyedik versenyző, akinek sikerült megnyernie mind a három tavaszi klasszikus egynapos versenyt: a Milánó-San Remót, a Paris-Roubaix-t, és a Flandriai körversenyt.
A hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong is ott volt a mezőnyben, a vártnál sokkal jobban bírta a tempót a mezőny elején, és végül az ötödik helyért hajrázó körülbelül 30 fős csoporttal ért célba, és a 27. lett.