Elemér
0 °C
10 °C

Basso bízik benne, hogy a Tour de France-t is megnyeri

2010.06.08. 07:12

Ivan Basso, a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny olasz győztese bízik benne, hogy a júliusi Tour de France-on is jól fog menni, és méltó kihívója lesz a címvédő spanyol Alberto Contadornak.

Basso jelenleg a francia Alpokban olyan hegyeken, emelkedőkön tréningezik, amelyek kulcsfontosságúak lesznek az idei megméretésben. Az olasz bringás megjegyezte: ahhoz, hogy egy nagy viadalon jól szerepeljen, a hegyeken és az időfutamokon is jól kell tekerni.

„Úgy gondolom, Contador a világ pillanatnyilag legjobb hegyimenője, és időfutamban a top háromban van. Ha nem fog ki rossz napot, vagy ellenfelei nem tudják csapatuk erejét felhasználni, akkor szinte legyőzhetetlen. Én bízom a jó formámban és a társaimban” - mondta Basso a Gazzetta dello Sport című lapnak.

Legutóbb, 1998-ban szintén egy olasznak, Marco Pantaninak sikerült egy évben megnyernie a Girót és a Tourt. A háromhetes körversenyeket tekintve pedig a legutóbbi duplázás éppen Contador nevéhez fűződik: a spanyol bringás 2008-ban a Girót és a Vuelta a Espanát nyerte meg.