Hegyikerékpáros viadalon indul az országúti bajnok

2010.06.30. 14:37

Az országúti bajnok Kusztor Péter is rajthoz áll vasárnap a hegyikerékpáros Uniqa Duna Maratonon, a T-Mobile Top Maraton sorozat 2. állomásán. Ezt Harangvölgyi András, az Inter Mountain-Series sorozatba is beletartozó, s idén 11. alkalommal sorra kerülő nemzetközi viadal főszervezője jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

A svájci Atlas Personal BMC csapatában versenyző Kusztor a múlt héten nagy bravúrt hajtott végre: csütörtökön az egyéni időfutam, majd vasárnap az országúti mezőnyverseny ob-t nyerte meg.

„Már régóta tervezem, hogy elindulok egy mountain-bike versenyen. Most a bajnokság után úgy jön ki a lépés, hogy a Duna Maraton is belefér a programomba” – mondta a duplázó bajnok. A Visegrádról vasárnap 10 órakor rajtoló és oda visszatérő Uniqa Duna Maratonra egyébként hét nemzet közel 1500 hegyikerekese adta le nevezését. Profik és amatőrök egyaránt rajthoz állnak, a legidősebb induló a 74 esztendős Lukács Mária lesz. A versenyzők a viharkárok és a nagy esőzések miatt módosított útvonalon, a Pilis-hegységben három távon, 30, 68 és 92 km-en mérik össze tudásukat.

„Három hete még kérdéses volt a Duna Maraton megrendezése, mert a viharok miatt romba dőlt az erdő. Szeretném megköszönni a Pilisi Parkerdő segítségét, mert nélkülük nem tudtuk volna ennyi idő alatt versenyre alkalmassá tenni a pályát” – tette hozzá Harangvölgyi András, aki azt is bejelentette, hogy a szervezők a Magyar Olimpiai Bizottság felhívásához csatlakozva a verseny bevételéből 100 ezer forintot az árvízkárosultak javára utalnak át.

A rendezők gondoltak a hobbikerékpárosokra is, hiszen számukra ismét megtartják a T-Mobile Természetjáró Túrát. Ezen bárki ingyen részt vehet, ráadásul a rendezők a kerékpárokat is térítésmentesen biztosítják az érdeklődőknek.