Euro-One Cube nyerte a rövidített 24 órás hegyikerékpár Ek-t

2010.09.19. 12:18

Az este kezdődő, éjszakába nyúló esőnek köszönhetően hajnali ötkor leállították a Sportaktívos szervezők a jubileumi, 24 órás mountain bike váltóversenyt, így a szombaton délben rajtoló, tizedik alkalommal kiírt viadalon a 17 órás állásnak megfelelően hirdettek vasárnap délelőtt eredményt. Az Európa-kupán leggyorsabban – a mintegy négy és fél kilométeres körökből 69-et – az Euro-One Cube teljesített.

A férfi csapatok – így az elitek is – abszolút versenyét 82 együttesből, 69 körös teljesítménnyel a csömöri Euro-One Cube PRO MTB Team nyerte 17:04:12-es idővel, az X2S-Kona Team és a HaiBike Swat (mindkettő 65 kör) előtt. A hobbi abszolút győzelem 59 gárdából a VKE-Nelsoné lett, 57 körrel. Duó kategóriában férfiaknál a Gödöllői SK csapata 48, nőknél a Száguldó Virágok SE 21 körrel végzett az élen. Szólóban Papp Dénes (Meditech SC, 48 kör) és Nagy Hedvig (Bringabanda SC, 37 kör) zárt a tabella első helyén. A női csapatok küzdelmében a Bringabanda volt a legjobb, 32 kört teljesítettek.

A győztes Euro-One Cube PRO MTB Team tagjai: Bogár Gábor, Csielka Márk, Juhász Zsolt, Horváth Attila, Pintér Tamás és Szatmáry András.

„A taktikánk a verseny folyamán, az időjárásnak megfelelően és ebből adódóan a pálya állaga alapján folyamatosan változott. Száraz időben négy, majd volt, hogy az eső és a sár miatt óránként váltottunk. Esőben még tudtunk haladni, de ahogy elállt, olyan sár lett, hogy még lefelé is alig gurult a kerékpár, folyamatosan kellett mosnunk – nagyon nehéz verseny volt. A csapat összeállítása nagyjából megegyezik azzal a gárdával, mellyel zsinórban negyedszer nyertünk" – összegzett Bogár Gábor.