Cancellara a Schleck-testvérekkel tart

2010.09.21. 16:13

A svájci időfutam olimpiai- és világbajnok a Saxo-Bankból a Schleck testvérek csapatába igazol egy luxemburgi lap értesülései szerint.

A Saxo-Bank főnöke néhány nappal korábban bejelentette, hogy Fabian Cancellarával felbontják a szerződését, és távozik a csapattól. A svájci kerékpárversenyzőt több egyesülettel hírbe hozták. Érdeklődött iránta a mezőnyverseny világbajnok Cadel Evans-t a soraiban tudó BMC, és egy új ausztrál kerékpároscsapat is.

A Luxembourger Wurt értesülései szerint Cancellara azonban a Schleck-testvérekhez igazol. Cancellara az utóbbi években velük együtt versenyzett a Saxo-Bank színeiben. Csakúgy mint Stuart O’Grady, Jens Voigt és Jakob Fuglsang, akik szintén az egyelőre névadó szponzor nélküli, luxemburgi székhelyű klubhoz igazoltak.

Cancellárára elsősorban a tavaszi klasszikusokon és az időfutamokon számítanak, idén győzött Paris-Roubaix-n és Tour of Flanders-en is, de viselte a Tour de France sárga trikóját is.

A Saxo-Bankhoz még egy évig kötötte volna a szerződése, de a múlt héten felbontották azt Bjarne Riis-szel, aki egy korábbi bejelentése szerint három millió eurót kért volna lelépési pénzként. A szerződés felbontásában az is közrejátszhatott, hogy Cancellara szó nélkül távozott a Vuelta d’ Espanáról, cserbenhagyva csapatát.