7 spanyol bringást vádolnak doppinggal, Contadort nem

2010.10.07. 22:00

A spanyol kormány közlése szerint jelenleg hét kerékpáros ellen folyik doppingolás miatt eljárás, ám Alberto Contador nincs közöttük.

 

Albert Soler, a kormány sportért felelős hivatalának főigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt az eljárásokról, egyben határozottan visszautasította Pat McQuaidnek, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnökének múlt szombaton megfogalmazott vádjait.

"Először is a kormánynak rá kell ébrednie, hogy ez egy valódi probléma az országban, aztán pedig le kell ülnie a helyi szövetség vezetőivel, hogy közösen találjanak megoldást a bajokra, és megtisztítsák a sportágat a doppingtól" - nyilatkozta csaknem egy hete az UCI vezetője, röviddel azután, hogy három napon belül négy spanyol versenyző doppingügye került nyilvánosságra.
Soler most hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy szemet hunynának a tiltott szerek használata felett, egyúttal jelezte, a cél, hogy megsemmisítő csapást mérjenek a doppingra.
Alberto Contadorról, a világ jelenlegi legjobb országúti kerékpárosáról, a Tour de France háromszoros győzteséről múlt csütörtökön derült ki, hogy az idei Touron adott egyik mintájában klenbuterolt találtak a kölni laboratóriumban. Szintén azon a napon jelentették be, hogy a Vuelta Espana második helyezettje, Ezequiel Mosquera, illetve csapattársa, David Garcia is pozitív mintát adott a körversenyen, majd szombaton az olimpiai bronzérmes hegyikerékpáros, Margerita Fullena pozitív tesztjéről adott tájékoztatást az UCI.