Tömegbukásos tömeggázolás a nőknél

2010.11.17. 14:11

Egymást érik a balesetek az Ázsiai Játékok pályakerékpáros számaiban. A nők keirin versenyében öten is horrorbukásba keveredtek, a férfiaknál majdnem összeverekedtek egy esés után.

Öten buktak női keirin döntőjében: a versenyzők egy csoportban haladtak, 50 kilométer per órás sebességnél is gyorsabban, amikor a második helyen hajtó versenyző kereke kicsúszott, és elesett. A mögötte érkezők nem tudták kikerülni, beleszálltak a földön fekvőbe, majd szaltó után a padlóhoz csapódtak.

A futamot nem mindenki tudta folytatni,de  a második helyet egy sérült biciklis szerezte meg. A hong kongi Wong Wan Yiu az érmét sírva vette át, mert komoly fájdalmai voltak, bordái és a karja is eltört.

“Szörnyen fájt, úgy éreztem, áthajtott egy kerékpár a bordáimon, de arra nem is gondoltam, hogy feladjam” - mondta a versenyző, akinek tényleg áthajtott a bordáin egy kerékpár.

A férfiaknál Vagyim Sjekov és Cho Ho-sung akadt össze. Az üzbég a dél-koreait okolta a bukásért, ezért még a földön fekve megpróbálta megrúgni.