2011-es Merida-csapatbemutató Mallorcán

2011.02.21. 12:18

Többnapos mallorcai edzőtáborral összekötött sajtókonferencián mutatta be 2011-es keretét a német hegyikerékpáros gyári csapat, a Multivan Merida Biking Team. A csapat tavaly 32 győzelmet ért el, a világ- és Európa-bajnoki címek mellett a világkupákban gyűjtött pontok alapján is első volt.

A keret és az idei program bemutatása mellett technikai újdonságokat is ismertettek. A Multivan Merida Biking Team sorát az olimpiai számban Jose Antonio Hermida és Ralph Naef, maratonokon – a korábban Magyarországon is versenyző – Andreas Kugler és Hannes Genze, míg mindkét szakágban Gunn-Rita Dahle és Jochen Kaess alkotja.

A 33 éves spanyol Hermida legnagyobb tavalyi sikere a krosszvilágbajnoki cím, és houffalize-i világkupa-győzelem volt. A svájci, 31 éves Naef maratonon Európa-bajnok, a norvég – athéni olimpiai bajnok – Rita Dahle Eb-ezüstérmes lett, 37 évesen.

Andreas Rottler csapatvezető a 2011-es terveket ismertette. Versenynaptárukban mintegy félszáz program szerepel, köztük a világkupa-sorozat állomásai mellett a két szakág világ- és Európa-bajnokságai. A mallorcai összetartás után, február végén Cordobában, majd március elején Olaszországban kezdődik a versenyszezon, mely október közepén, Franciaországban zárul. A csapat a köztes időben 14 országba utazik. Az olimpia tekintetében fontos kvalifikációs évben mindegyik kerekesnek megvan az esélye úgy teljesíteni, hogy kivívja a részvételt Londonra, ahol Hermidának a vb-győzelem után egy olimpiai aranyérem lehet a célja.

A technikai újdonságokról a német mérnök, Jürgen Falke tartott bemutatót, a versenyzők a Merida carbonmodelljeit használják. A korábbi 26 colos kerekeket 29-re növelték, a nagyobb átmérő így jobb gördülést eredményez, mely inkább a hosszabb távú viadalokon fejtheti ki hatását.