Mocskos dolgokat mondanak rólam

2011.03.07. 11:59

Alberto Contador néhány hét alatt visszanyerte régi formáját, előző versenyén, az algarvei körversenyen doppingügyéből éppen csak felmentve, még nem ment neki igazán, negyedik lett. A hétvégi murciai körversenyen azonban már minden összejött: a spanyol két szakaszt nyert a háromból, az összetett győzelmet is megszerezte. A szurkolók szeretete segítette túl a doppingbotrányon, és hogy újra nyerni tudjon. Most a Giro d’Italiára koncentrál, ha már Tour de France-a kétséges.
 

Contadort megviselte a doppingügy, de újra kirobbanó formában versenyez. Visszatérése után szombaton szerezte meg első szakaszgyőzelmét, a murciai háromnapos második, 183 kilométeres szakaszán nyert. Az utolsó emelkedőn robbantott, lerázta Jerome Coppelt és Gyenisz Mencsovot, és 5 másodperc előnnyel ért célba.

A vasárnapi 12,4 kilométeres időfutamon sem volt nála erősebb, Coppelre újabb nyolc másodpercet vert, és Mencsov is kapott tizenkettőt tőle. “Két kilométerre a céltól nagyon fájtak a lábaim, de az emberek lelkesítésének hála, meg tudtam csinálni". A győzelemmel új csapatának, a Saxo-Bank Sungardnak is bizonyította, érdemes volt leszerződtetni.

A kerékpáros főszezon még nem kezdődött el, Contador a többhetes körversenyek specialistája, értelemszerűen azokon akar jól szerepelni. “A Giro d’Italia az elsődleges célom. Nézegettem az interneten, nagyon kemény lesz. Nem is egy különlegesen nehéz szakasz lesz, hanem hat. Persze a Tour de France is a terveim között szerepel, ha tehetem, versenyezni fogok.”

Hogy lesz-e esélye negyedik Tour győzelmét megszerezni, az most a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségen (UCI) és Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségen (WADA) múlik, ez a két szervezet ugyanis megteheti, hogy nem fogadja el a spanyol felmentését, és fellebbez a nemzetközi Sportdöntőbíróságon.Az UCI legkésőbb március 24-én dönt, megtámadja-e Contador ítéletét.

“Szeretném, ha nagyon körültekintekintően, prekoncepció és nyomásgyakorlás nélkül olvasnák el a Spanyol Kerékpáros Szövetség által elküldött teljes dokumentációt. Én hiszek a rendszerben, és nekik is kéne.” - mondta Contador.

“Nehéz időket élek, az emberek mocskos dolgokat mondanak, és a médiában is hülyeségeket állítanak. De nagyon sok köszönettel tartozom a szurkolóimnak, az adósuk vagyok, nélkülük talán nem oldottam volna meg ezt a helyzetet. Ők kényszerítettek arra, hogy tisztázzam magam. Nem hiszem, hogy olyan vagyok, mint korábban. Sokat szenvedtem, és emiatt sokkal óvatosabbá váltam" - összegzett első győzelme után.

A Giro előtt Contador több versenyen is indulna, tervei között a Katalán  Körverseny, a Vuelta a Castilla y Leon és a Flèche Wallonne szerepel.