A CAS júniusban dönt Contador ügyében

2011.03.25. 19:19

Júniusban dönthet a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) Alberto Contador háromszoros Tour de France-győztes spanyol országúti kerékpáros doppingügyében. A CAS pénteken közölte, hogy megkapta a nemzetközi sportági szövetség (UCI) Contador felmentése elleni fellebbezését, egyúttal jelezte, a felek meghallgatása után, nem sokkal az idei francia körverseny július 2-i rajtja előtt ítélkezni fog.

A bringás mintájában a tavalyi Tour de France-on adott mintájában klenbuterol nyomaira bukkantak a doppingellenőrök. Állítása szerint a tiltott szer fertőzött hússal került a szervezetébe. A spanyol szövetség (RFEC) januárban még egyéves eltiltást helyezett kilátásba, ám néhány héttel később a kerékpáros által benyújtott bizonyítékok elemzése után ejtette a doppingvádat ellene.

A világ jelenlegi legjobb országúti versenyzőjének számító Contador felmentése óta már több versenyen rajthoz állt, és kiválóan szerepelt: februárban a portugáliai Algarve körversenyen a negyedik lett, majd két héttel később megnyerte a murciai körversenyt.