Kusztor vezet a Tour de Bretagne-on

2011.04.28. 11:43

Kusztor Péter magyar országúti bajnok a harmadik, szerdai szakaszon átvette a vezetést az Europe Tour-sorozatba tartozó, franciaországi Tour de Bretagne viadalon. A magyar kerekes a Guérande és Saint Avé közötti 151 km-es etap előtt 15 másodperccel volt lemaradva az észt Rene Mandritól, de kiváló versenyzéssel összetettben nyolc másodperces előnyre tett szert.

„Kis szerencsével, de sikerült átvenni a vezetést összetettben, miután a tizenkét fős élbollyal érkeztem a célba - olvasható a 26 éves Kusztor nyilatkozata a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján. Száz kilométernél volt egy hegyi hajrá, amire menni akartam a pontokért, jeleztem is a versenyben vezetőnek. Sikerült begyűjteni a pontot, csakhogy a két másik versenyző, akivel sprinteltem, továbbment, így én sem húztam be a féket”.

A hétfőtől vasárnapig tartó verseny hátralévő négy napján nehéz dolga lesz a svájci Atlas Personal kerekesének, de egy jó helyezés értékes olimpiai és világbajnoki kvalifikációs pontokat jelenthet.

„Ez most nagy lehetőség, a csapatommal megpróbáljuk védeni a trikót, szerencsére elég erősek vagyunk” - nyilatkozta Kusztor.

Tour de Bretagne összesített állása:

1. Kusztor Péter (Atlas Personal) 11:25:30 ó

2. Rene Mandri (észt, Endura Racing) 8 mp hátrány

3. Evaldas Siskevicius (litván, Velo-Club La Pomme Marseille) 18 mp h.