Gyászszakaszt tartottak a Giro d' Italián

2011.05.10. 18:43

A keddi, negyedik Genova Quarto dei Mille - Livorno közötti szakasz gyászszünettel kezdődött, az egyperces néma csendben a hétfőn balesetben elhunyt Wouter Weylandtra emlékeztek. A mezőny végig együtt maradt, a célvonalon csapattársai és legjobb barátja, Tyler Farrar együtt haladt át.

A csapatok még a szakasz előtt megegyeztek, hogy a szakaszon nem versenyeznek, hanem végig együtt haladnak majd. A megállapodás szerint minden csapat 10-10 kilométert teker a boly elején, majd a célban a Weylandt csapata, a Leopard-Trek érkezik elsőként. A rajt előtt szokásos lejelentkezésnél, Weylandt rajtszámához, a 108-ashoz csak annyit írtak: R.I.P (Nyugodjék békében!)

A versenyzők közül többen fekete karszalaggal tekertek, és a nézők is emlékeztek az elhunyt sprinterre. Sokan a 108-as rajtszámmal álltak az utak mellett.

A célba a nyolc csapattárs és Farrar egymást átölelve érkezett. Többen sírással küzdöttek, volt aki keresztet vetett a célban. Farrar az őt ért sokk miatt, Weylandt edzőtársa volt és szinte testvérének tekintette, feladta a Girót. Később a Leopard-Trek is úgy döntött, nem folytatja tovább. "A Leopard-Trek versenyzői befejezték a viadalt tekintettel csapattársuk és barátjuk, Wouter Weylandt halála miatt" - olvasható a luxemburgi csapat közleményében

A keddi szakasz nem számít bele az összetett versenybe. A hétfőn elért eredmények nem változnak, a rózsaszín trikót David Millar viseli. Szerdán már dombok között teker a mezőny, két hármas kategóriájú emelkedőt is megmásznak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport