Kisérőautója alá esett a bicikliversenyző

2011.05.21. 12:51

Hihetetlen szerencsével úszott meg egy bukást a Tour of California ötödik szakaszán Stefan Denifl. A bringás elesett kisérőautója mellett, alá került, de a kerekek csak súrolták a vállát.

A Leopard Trek bringása a 217,5 kilométeres szakaszon szinte végig szökésben volt. A cél előtt 20 kilométerrel a háromszoros világbajnok Oscar Freirével léptek el 25 másodpercnyire, már csak 15 km volt hátra, amikor Denifl egy lejtős szakaszon bukott, és a kisérőautók között találta magát.

Denifl az esés előtt is veszélybe került, nagy sebességgel ment egy lejtőn, amikor defektet kapott. Akkor elkerülte a bukást, sikerült megfognia az instabillá váló kerékpárját. “Nagyon gyorsan mentem, de sikerült megállnom, és utána kicserélték a kerekem. Egészen eddig minden a szokásoknak megfelelően történt. Aztán hirtelen hektikussá vált a helyzet, csapatkísérő kocsik jöttek jobbról is, balról is. Ekkor elestem és csak feküdtem a földön. Nagyon gyorsan történt minden, nem emlékszem semmire. A biciklim összetört, és majdnem elgázoltak” - számolt be Denifl a bukás körülményeiről a cyclingnews.com-nak.

Denifl a saját csapatautója mellett esett el. A kocsi a vállánál ütötte meg, elszakította a mezét és néhány vágást is ejtett rajta. “Csak ma láttam a fotót az autóval, néhány Twitter-követőm posztolta. Annyit tudtam mondani, úristen!”

A közelmúltban két sokkoló bringás baleset is történt, a Giro d’ Italián Denifl csapattársa, Wouter Weylandt belehalt sérüléseibe, a holland Slagter agyrázkódással megúszta.

Denifl az ijesztő eset ellenére, folytatni tudta a versenyt, igaz közel tíz percet veszített. A hatodik szakaszon a könyökén vastag kötéssel tekert. Tervei szerint  így is tudja majd segíteni két összetettben esélyes csapattársát, Andy Schlecket és Linus Gerdemannt.

A Tour of Californián hat szakasz után Christopher Horner, a Radioshack biciklise vezet 38 másodperccel csapattársa, Levi Leipheimer előtt.