A nagyot bukó Vinokurov visszavonul

2011.07.17. 17:25

Befejezi profi pályafutását a kazah Alekszandr Vinokurov, aki egy hete nagyot bukott a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen és a további küzdelem feladására kényszerült.

"Remélem, a jövőben ülök még kerékpáron, de már csak mint amatőr. Vigyáznom kell az egészségemre. Profiként itt a vége, az Asztana bizonyára talál nekem más feladatot a csapaton belül - fogalmazott a 37 éves sportoló, akit a múlt vasárnapi kilencedik szakaszon történt bukása után mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, eltört a combcsontja, s hétfőn meg is műtötték Párizsban. - Javulok, remélem, egy hónap múlva már járhatok" - mondta sérülésével kapcsolatban.

A kazah kerekes - aki már korábban kijelentette, hogy az idei lesz az utolsó szezonja - 2006-ban megnyerte a Vueltát, 2003-ban pedig harmadik volt a Touron.

Négy éve, a 2007-es Touron megbukott a doppingvizsgálaton, emiatt csapata, az Asztana a következő évben nem is indulhatott a francia körversenyen. Vinokurov kétéves eltiltás után térhetett vissza.