Horvát siker a kerékpáros Miskolc Nagydíjon

2011.07.23. 18:17

A horvát Matija Kvasina nyerte a Central European Tour országúti kerékpáros viadal mezőnyversenyét, a Miskolc Nagydíjat. A szombati, Szerencs és Miskolc között lebonyolított 158 km-es távon 19 ország összesen 118 versenyzője állt rajthoz.

A 24. kilométernél, a Gibárt előtti szerpentinen egy bukás okozott izgalmakat, öt versenyző szorult kisebb-nagyobb ápolásra. Közülük egy kerékpárost kórházba is szállítottak, ám rövidesen kiengedték.

A verseny 40. kilométerénél horvát, lett, orosz és szlovák csapatok nyolc versenyzője több mint kétperces előnyre tett szert, s a szökevények előnyüket a befutóig meg is őrizték. Közülük Kvasina haladt át elsőként a célvonalon, míg a legeredményesebb magyar, Solymosi Márton (Postás SE) 30. lett. Külföldi kerekesek gyűjtötték be az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos ranglistapontokat.

Central European Tour, Miskolc Nagydíj, Szerencs-Miskolc, országúti mezőnyverseny, 158 km:

1. Matija Kvasina (horvát, Loborica) 3:30:55 óra

2. Mihail Antonov (orosz, Itera-Katyusa) 6 másodperc hátrány

3. Nagy Róbert (szlovákiai, Dukla Trencsén) azonos idővel

...30. Solymosi Márton (Postás SE) 1:04 perc hátrány

Vasárnap a Budapest Nagydíjra kerül sor. A rajt 12:45 órakor lesz Isaszegen, míg a befutóra - körülbelül 16 órakor - a Népfürdő utcában, az Árpád hídnál kerül sor.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!