Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Buruczki harmadik a Zalakaros Maratonon

2011.07.24. 14:31

Három távon, sorrendben ötödször rendezte július 23-án a Zalai-dombságban a Vuelta Sportiroda a Zalakaros Maraton kerékpárversenyt és a Kis-Balatont megkerülő túrát. A résztvevők négy országból érkeztek; a 74 kilométeres országúti verseny legjobb magyar helyezését a Kőbányai Torna Club kerekese, Buruczki Szilárd harmadik helye jelentette.

Az eseményen 74 kilométeren országúti, 39 kilométeren országúti és mountain bike kategóriában lehetett rajthoz állni; kerékpárral és görkorcsolyával a 36 kilométeres Kis-Balatoni túrát lehetett teljesíteni. A résztvevők Ausztráliából, Szlovéniából és Németországból érkeztek.

A 74 kilométeres országúti verseny háromnegyed távjánál egy néhány fős elmenés alakult ki, melyben két magyar, egy ausztrál és több szlovén tekert a helyezésekért. A Zalakarosi kilátónál kialakított célba minimális különbséggel érkezett az első három versenyző, az emelkedőn végül az ausztrál Smith volt a leggyorsabb, az idei hegyikerékpáros maraton magyar bajnok Buruczki Szilárd a győztestől mindössze 12 másodperccel lemaradva lett harmadik.

„Igazából az olimpiai krossz ob után egy pihenő hétnek a végén vagyok, mountain bike-os létemre, úgy érzem, jól tartottam magam. Furcsa volt, hogy a szakágamtól eltérően, szinte végig sík volt a pálya; és a sok megindulás, lószolgatás ritmusát is fel kellett vennem; gyorsító edzésnek nagyon jó volt, az augusztus 7-ei olimpiai krossz Európa-bajnokság előtt. Az elmenésben a szlovénok hárman voltak, nehéz volt ellenük dolgozni, de csapattársam, a korábbi országúti bajnok Garamszegi László nagyon sokat segített a jó eredmény elérésében” – nyilatkozta Buruczki Szilárd.

Abszolút eredmények, 74 km:

1. Michael Smith (ausztrál), ideje 1:46:35

2. Clan Doredos (szlovén), 1:46:40

3. Buruczki Szilárd (Kőbányai Torna Club), 1:46:47