Terepkerékpár-verseny Nagymarostól Tokajig

2011.07.26. 15:58

Bringával a vizek és borok útján szlogennel hirdették meg a szervezők az augusztus 17-én Nagymarosról rajtoló, és Tokajban záruló Trans Hungária Maraton terepkerékpár-versenyt. A viadalt felvezető keddi, a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a mezőny négy nap alatt teszi meg a 377 km-es távot.

Harangvölgyi András főszervező elmondta, hogy a Dunától a Tiszáig tart az útvonal, a verseny ötven települést érint, és legalább 150 indulóra számítanak. Lesznek közöttük külföldiek is, ugyanis Ausztriából, Szlovákiából, Romániából és Svédországból már érkeztek nevezések. A jelentkezési határidő augusztus 1-jén jár le.

A rendezők egyéniben, párosban és csapatban hirdetik meg a versenyt. Augusztus 17-én a Nagymaros - Hollókő (98 kilométer), egy nappal később a Hollókő - Bükkszék (89 km), a harmadik napon a Bükkszék - Diósgyőr (105 km), míg a viadal utolsó napján a Diósgyőr - Tokaj (85 km) táv megtétele vár a bringásokra.

A Trans Hungária Maratont első alkalommal rendezik meg, de szeretnének hagyományt teremteni. A szervezők hozzátették, ez az ország legkeményebb versenye, teljesítése alapos felkészülést igényel. A verseny bejárja Észak-Magyarország legszebb turisztikai látványosságait, és reklámozza, népszerűsíti is ezeket. A viadal fővédnöke Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, aki az 1-es rajtszámmal vág majd neki a távnak.

A sajtótájékoztatón megjelent Katona Kálmán korábbi közlekedésügyi miniszter, aki jelenleg a Terepkerékpáros és Turisztikai Szövetség elnöke, és leszögezte: a versenyzők egyedülálló élménnyel gazdagodnak majd a négy nap során.