Buruczki Szilárd nyerte a Tarján Kupát

2011.08.01. 19:50

A Kőbánya TC-s Buruczki Szilárd abszolút győzelmét hozta a vasárnapi Tarján Kupa országúti verseny 81 kilométeres távja. A salgótarjáni viadalon 14 kategóriában hirdettek győztest a szervezők, akik a családoknak, szurkolóknak a McDonald’s BringaMánia Park színes programjaival készültek.

A hatodzor rendezett Tarján Kupa országúti mezőnyverseny, a Magyar Köztársaság összetett kerékpáros amatőr bajnokságának egyik állomása is volt egyben: a versenyt a szervezők 27 és 81 kilométerre írták ki. Az országúti versennyel párhuzamosan szervezett McDonald’s BringaMánia Park programjai közül a bringapárbaj látványos mérkőzései vonzották a legtöbb érdeklődőt. Míg a versenyzők Salgótarján városa körül rótták a kilométereket, addig az egyhelyben tekerhető kerékpárokon mindenki próbára tehette erejét.

A rendező következő kerékpáros programja a mountain bike szakágban megrendezendő McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj lesz, melyen az olimpiai kvalifikációhoz szükséges pontokért teker majd a nemzetközi mezőny Veszprém történelmi belvárosában, szeptember 18-án.

Eredmények, Tarján Kupa férfi abszolút (81 km, 3 kör)

1. Buruczki Szilárd (Kőbánya TC), ideje 02:03:13,

2. Müllner Zoltán (Cube Balaton Team) 02:03:26,

3. Makács Gábor (TestBike.hu-PCCC) 02:03:48.