Csilla, Noémi
6 °C
19 °C

Hegyikerékpár versenyt rendeznek a föld alatt

2011.08.03. 13:46

A tavalyi siker után ismét megrendezik hegyikerékpárosoknak Budapesten az Underworld Kupát: a verseny jelentős szakasza a főváros alatti több, mint 150 éves pincerendszerben fut.

A versenyen azok állhatnak rajthoz, akik augusztus 10-ig neveznek a második Underworld Kupára. Az augusztus 13-i viadalon profi és amatőr versenyzők egyaránt indulnak majd. A Mouintanbike Challenge versenysorozat negyedik futamaként megrendezett hegyikerékpáros verseny egy kőbányai sportközpontból indul - tudatták a szervezők.

Az öt különböző futamban - amelyen amatőrök és profik külön csoportban versenyeznek - 70 induló állhat rajthoz futamonként. A pincerendszer - ahol a versenyzőknek át kell tekerniük - átlagban két-két és fél méter magas és három-hat méter széles járatokból áll, de vannak ennél szűkebb, izgalmasabb részek is. A nevezők a nem mindennapi verseny élményen túl számos értékes ajándékkal lesznek gazdagabbak. Az érdeklődőket a helyszínen kiállító sporteszközgyártók is várják.

Idén a kupa nem ér véget az eredményhirdetéssel, este hét órától jó hangulatú összejövetellel várják a résztvevőket a versenynek helyet biztosító sportközpontban.