Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hegyikerékpár: 1200 nevező a Bükk Maratonra

2011.08.05. 10:28

A felsőtárkányi Egeres-völgy Sportfesztivál záró rendezvénye lesz augusztus 7-én a XI. Bükk Maraton hegyikerékpár-verseny, melyre már mintegy 1200-an neveztek. A Top Maraton sorozat harmadik állomásán a magyarok mellett várhatóan szlovákok, románok és olaszok is rajthoz állnak.

A Bükk Maraton a hazai szövetség által kiírt Magyar Kupasorozat állomása. A versenyt három távon: 37-, 58- és 91 kilométeren rendezi meg a Nagy SE; nevezni vasárnap fél kilencig lehet. A hosszú táv mezőnye – melyre 2563 méter szintkülönbség leküzdése vár – reggel kilenckor, a középé ( 1490 méter szint) fél tízkor, a rövidé ( 743 méter szint) tíz órakor, a könnyen teljesíthető kerékpáros természetjáró túra 10.10-kor indul. A szervezők nyolc korosztályban hirdetnek győztest.

"Az elmúlt napok esőzései miatt saras még a pálya, a középtávon kellett kisebb mértékben változtatni. Ha többet nem esne, vasárnapra ideális lenne a talaj a hegyikerékpározás szempontjából. A létszámot tekintve, százfős helyszíni nevezés mellett 1300 indulóra számítok" – mondta Nagy Ádám főszervező.

A háromnapos sportfesztivál – mely csatlakozik a Felsőtárkányi Rétesnapokhoz – fő programja lesz a hegyikerékpáros maraton; a kísérőrendezvények között kieséses rendszerű cross country-verseny, gyermekfutamok, terepfutás, barlangászat, kisvasútazás és koncertek szerepelnek.