Hegyikerékpár: 1200 nevező a Bükk Maratonra

2011.08.05. 10:28

A felsőtárkányi Egeres-völgy Sportfesztivál záró rendezvénye lesz augusztus 7-én a XI. Bükk Maraton hegyikerékpár-verseny, melyre már mintegy 1200-an neveztek. A Top Maraton sorozat harmadik állomásán a magyarok mellett várhatóan szlovákok, románok és olaszok is rajthoz állnak.

A Bükk Maraton a hazai szövetség által kiírt Magyar Kupasorozat állomása. A versenyt három távon: 37-, 58- és 91 kilométeren rendezi meg a Nagy SE; nevezni vasárnap fél kilencig lehet. A hosszú táv mezőnye – melyre 2563 méter szintkülönbség leküzdése vár – reggel kilenckor, a középé ( 1490 méter szint) fél tízkor, a rövidé ( 743 méter szint) tíz órakor, a könnyen teljesíthető kerékpáros természetjáró túra 10.10-kor indul. A szervezők nyolc korosztályban hirdetnek győztest.

"Az elmúlt napok esőzései miatt saras még a pálya, a középtávon kellett kisebb mértékben változtatni. Ha többet nem esne, vasárnapra ideális lenne a talaj a hegyikerékpározás szempontjából. A létszámot tekintve, százfős helyszíni nevezés mellett 1300 indulóra számítok" – mondta Nagy Ádám főszervező.

A háromnapos sportfesztivál – mely csatlakozik a Felsőtárkányi Rétesnapokhoz – fő programja lesz a hegyikerékpáros maraton; a kísérőrendezvények között kieséses rendszerű cross country-verseny, gyermekfutamok, terepfutás, barlangászat, kisvasútazás és koncertek szerepelnek.