Hegyikerékpár: erős mezőny lesz a veszprémi nagydíjon

2011.09.16. 10:03

A hazaiak mellett több ország hegyikerekese regisztrált már a szeptember 18-ai McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíjra. A C2-es kategóriájú veszprémi versenyen még lehet az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világranglista-pontokat szerezni.

A magyar élmezőnyből nevezett már az elmúlt hétvégén Törökországban világranglista-pontot szerző olimpikon Parti András és a vk-összetett második helyezettje, Benkó Barbara – akik a szám felnőtt magyar bajnokaiként állhatnak rajthoz –, Buruczki Szilárd és Dósa Eszter – akik maraton bajnoki mezben fognak versenyezni –, illetve Módos Gabriella és Juhász Zsolt. Hasonlóan erős mezőny Magyarországon idén egyszer, az olimpiai szám bajnokságán gyűlt össze; C2-es viadal a Pilisben volt sor nyár elején. A hazai kerekesek mellett külföldről is jelentős érdeklődés érkezett: a regisztráltak között szlovákok, szlovének, osztrákok és lengyelek is vannak.

A Vuelta Sportiroda szervezői a több korosztályban kiírt eseményen 250-300 hegyikerékpárosra számítanak. A nevezők között van a 2005-ös, livignoi világbajnokság U23-as győztese, az osztrák Robert Gehbauer is.

Az utánpótlás-korosztályok rajtja vasárnap reggel tízkor lesz; az elitek nemzetközi mezőnyének délután három órától lehet drukkolni. A szervezők a családokat, gyermekeket is várják Veszprémbe, ahol BringaSuli és KRESZ-teszt is szerepel az események között.