Tisztújítás lesz a kerékpárszövetségben

2012.02.20. 14:50

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) leköszönő elnöksége február 25-ére tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést hívott össze. Az egyik elnökjelölt, dr. Simonyi Ákos és csapata a 2016-os riói olimpiáig, az MKSZ XXI. programban fogalmazta meg célkitűzéseit és stratégiai pontjait, melyet, ha a szombati közgyűlés elfogad, a nemzetközi szövetség elvárásainak is megfelelő, minden szakágat magában foglaló – a sportszakmai irányítást üzleti menedzsmenttel kiegészített – új struktúrát és rendszerváltást hozhat a sportágnak.

A program legfőbb céljai: legalább 3000 igazolt kerékpárversenyző, legalább 8 fős magyar kerékpárcsapat a 2016-os olimpián, legalább 100 millió forint szövetségi és 500 millió forint egyesületi finanszírozás, a versenyek színvonalának, számának, látogatottságának és (el)ismertségének emelése, infrastruktúra fejlesztése, a kerékpározás szabályainak kedvezőbbé tétele a sportolni vágyók számára, valamint adókedvezmények elérése a kerékpársporttal kapcsolatos költekezések esetére.

Elnökségi tagok lehetnek : dr. Antal Erzsébet egy pénzügyi tanácsadócég vezetője; Balog Zoltán, egy ásványvízpiaci cég kereskedelmi igazgatója, a Szegedi Kerékpáros SC elnöke; Essősy Zsombor szakközgazdász, egy fejlesztési iroda vezérigazgatója; Kalocsai Zsolt közgazdász, tanácsadó és számviteli cég vezetője; Lánczi Tamás jogvégzett elemző és politikai tanácsadó; Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója; Tóth Árpád villamosmérnök, szervezetfejlesztési tanácsadó, a hegyikerékpáros szövetség elnökségi tagja; Vahl Tamás, külkereskedelmi és nemzetközi cégek vezető munkatársa, vezérigazgatója és Wáberer György, Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó cégének elnök-vezérigazgatója; továbbá a leköszönő elnök, Sipiczki Róbert illetve az elnökjelölt dr. Simonyi Ákos.