Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Hegyikerékpár: 4 verseny a Top Maraton sorozatban

2012.03.01. 15:34

Nyolcadik évadját kezdi május végén a Top Maraton Mountain Bike sorozat. A négy állomásból – a hagyományoknak megfelelően – kettő a Bükkben, egy-egy pedig a Pilisben és a Mátrában lesz.

A négy legnagyobb hazai hegyikerékpáros maraton szervezői – Harangvölgyi András, Nagy Ádám, Tarnai Csaba és Eisenkrammer Károly – 2005-ben fogtak össze, és alakították ki a Top Maraton rendszerét, melynek végén összetett eredményeket is hirdetnek. Minden állomáson választható az akár 100 kilométert is meghaladó leghosszabb távú verseny – ezt csak férfiak teljesíthetik –, a 60-70 kilométer körüli közép- illetve a 30-40-es rövidtáv.

Az elit férfi hosszútáv összetettjét 2011-ben Blazsó Márton (Bike Team Szeged), a női közepet Michelberger Szilvia (Fillari Team Budaörs) nyerte. Idén – az olimpiai felkészülést figyelembe véve – ismét várható a játékokra készülő kerekesek részvétele; a mintegy másfél ezer nevező között az élversenyzők mellett jelentős számú hobbikerekes is rajthoz áll.

„Szervezőtársaimmal úgy döntöttünk, hogy idén mind a négy versenyt Magyar Kupa-futamként kívánjuk megrendezni. A sikeresen teljesítők így két maratoni versenysorozatban is értékelve lesznek” – fogalmazott Harangvölgyi András, a Duna Maraton szervezője.

A Top Maraton sorozat eseményei 2012-ben:
- május 27., XI. Specialized Maraton Szilvásvárad
- július 01., XIII. Duna Maraton
- augusztus 05., XII. Bükk Maraton
- szeptember 02., XI. Mátra Maraton