Pénteken és szombaton a lesz Gemenci Nagydíj

2012.05.22. 16:46

A szervezők szakítottak a hagyományokkal, így idén új időpontban rendezik az országúti kerékpáros Gemenci Nagydíjat: pénteken és szombaton három szakaszon méri össze tudását öt ország 17 csapatának közel 100 versenyzője.

A három szakasz össztávja 265 km, kilenc részhajrá és hat hegyi hajrá vár az indulókra. Az első etapon, a Sajó Péter emlékversenyen 147 kilométert tesz meg a mezőny a Szekszárd-Harc-Kölesd-Jánosmajor-Szedres-Szekszárd útvonalon. A második 70 kilométer lesz egy Szekszárdon kijelölt, emelkedőkkel nehezített pályán. A zárószakasz a hagyományos szekszárdi villanyfényes kritériumverseny lesz, amely idén beleszámít az összetett eredménybe.

A várakozások szerint a szerb Radnickiból Dér Zsolt, a Stubán Ferenc irányította Close2-Carrerából Cziráki István, a Team Velokiból pedig a címvédő Csomor Zoltán vív majd nagy harcot az összetett győztesnek járó sárga trikóért. 


A 38. Gemenci Nagydíj programja:
1. szakasz, péntek: Szekszárd-Harc-Kölesd-Jánosmajor-Szedres-Szekszárd, országúti mezőnyverseny, 147 km, rajt: Szekszárd, Béla Király tér 15 ó
2. szakasz, szombat: Szekszárd, körpályás mezőnyverseny, 70 km, rajt: Szekszárd, Béla Király tér 10:30 ó
3. szakasz, szombat: Szekszárd, kritériumverseny, 48 km, rajt: Szekszárd, Béla Király tér 19:30 ó