Hegyikerékpár: 1200 induló a Bükk Maratonon

2012.08.01. 10:45

Az Egeres-völgyi Sport Fesztivál keretein belül rendezi a Nagy SE augusztus 5-én a hegyikerékpáros Bükk Maratont. A Top Maraton sorozat 3., bajnokságnak is helyt adó állomására a magyarok mellett hat ország mintegy 1200 kerekesét várják a szervezők.

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség 11 kategóriában írta ki a magyar bajnokságot. A maraton elit címvédői Buruczki Szilárd és Dósa Eszter. Buruczki sérülés miatt nem vehet részt az eseményen, Dósa hétvégi, horvátországi maraton-győzelme

viszont jó formát mutat. A sportág magyar kvótásai, Benkó Barbara ésParti András a viadalt megelőző napon utaznak Londonba. A maratont három távra: 93 (2570 méter szint), 58 (1700 méter szint) és 37 (743 méter szint) kilométerre írták ki. A versenyközpontot a Felsőtárkány melletti Egeres-völgyben építi ki Nagy Ádám és csapata, ahol előző nap a Titán Kupa utánpótlás-krosszversenyre, illetve terepfutásra lesz lehetőség; a hétvége további programjait természetjáró túra, kisvasutazás és barlangászat jelenthetik. A szervezők készülnek a várható nagy melegre: a leghosszabb távon 5 frissítőállomás várja a kerekeseket; a három távon felállított pihenőkön összesen 300 kg banán és ötezer liter víz áll majd rendelkezésre. A terepfutásra szombaton 11 órától, a Titán Kupára délután kettőtől kerül sor. Vasárnap a hosszú távot reggel kilenckor indítják, a fél tízkor a közép, majd tízkor a rövid következik. Eredményhirdetés délután négy órától.