Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hegyikerékpár: 1200 induló a Bükk Maratonon

2012.08.01. 10:45

Az Egeres-völgyi Sport Fesztivál keretein belül rendezi a Nagy SE augusztus 5-én a hegyikerékpáros Bükk Maratont. A Top Maraton sorozat 3., bajnokságnak is helyt adó állomására a magyarok mellett hat ország mintegy 1200 kerekesét várják a szervezők.

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség 11 kategóriában írta ki a magyar bajnokságot. A maraton elit címvédői Buruczki Szilárd és Dósa Eszter. Buruczki sérülés miatt nem vehet részt az eseményen, Dósa hétvégi, horvátországi maraton-győzelme

viszont jó formát mutat. A sportág magyar kvótásai, Benkó Barbara ésParti András a viadalt megelőző napon utaznak Londonba. A maratont három távra: 93 (2570 méter szint), 58 (1700 méter szint) és 37 (743 méter szint) kilométerre írták ki. A versenyközpontot a Felsőtárkány melletti Egeres-völgyben építi ki Nagy Ádám és csapata, ahol előző nap a Titán Kupa utánpótlás-krosszversenyre, illetve terepfutásra lesz lehetőség; a hétvége további programjait természetjáró túra, kisvasutazás és barlangászat jelenthetik. A szervezők készülnek a várható nagy melegre: a leghosszabb távon 5 frissítőállomás várja a kerekeseket; a három távon felállított pihenőkön összesen 300 kg banán és ötezer liter víz áll majd rendelkezésre. A terepfutásra szombaton 11 órától, a Titán Kupára délután kettőtől kerül sor. Vasárnap a hosszú távot reggel kilenckor indítják, a fél tízkor a közép, majd tízkor a rövid következik. Eredményhirdetés délután négy órától.