Armstrongot exfelesége, exbarátnője se védi

2012.09.03. 14:39

A France 2 televízió állítja, hogy az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) újra elvégzett tesztek alapján pozitívnak találta Lance Arsmtrong mintáit. A Stade 2 úgy tudja, hogy Armstrong exfelesége is a kerékpáros ellen vallott.

A francia televízió riportere, Nicolas Geay a Stade 2 műsorában jelentette be, hogy forrásaik szerint az USADA-nak pozitív doppingmintái vannak Armstrongtól. Az USADA a pozitív eredményeket korábban levett minták újraellenőrzésekor kapta. A műsorban nem utaltak arra, hogy a teszteket mely időszakban levett mintákon vizsgálták, és azt sem árulták el, milyen tiltott anyagokat találtak bennük.

Az USADA várhatóan két hét múlva készíti el a végső jelentését Armstrong doppingügyében, amit  elküld a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek (UCI). A jelentést nyilvánosságra is hozzák, hogy így helyezzék nyomás alá az UCI-t, hogy életre szóló eltiltással büntesse a kerékpárost.

Az UCI elnöke, Pat McQuaid kijelentette, ha az USADA támadhatatlan bizonyítékokkal szolgál, eltiltják Armstrongot. „Ha az UCI-nak szankcionálni kell, nem fogunk problémázni. A múltban is már számtalan jó kerékpárost büntettünk, és zártuk ki a sportágból, és nem félünk ezt újra megtenni." Az UCI-nak az USADA jelentése után 21 napja lesz, hogy fellebbezzen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, ha nem találja megalapozottnak az eltiltást, és Armstrong 1998 és 2005 között szerzett címeinek elvételét.

A Stade 2 szerint Armstrong ellen nemcsak korábbi csapattársai vallottak, de korábbi barátnője, az énekes Sheryl Crow és exfelesége, Kristin Armstrong is együttműködött a nyomozókkal, utóbbi bizonyítékokat is szolgáltatott.