Lance Armstrong nem futhat Chicagóban

2012.09.08. 11:32

Lance Armstrongnak nem adtak rajtengedélyt a Chicago Marathon szervezői, így a világhírű kerékpáros, akit a múlt hónapban az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége (USADA) örökre eltiltott a versenyzéstől, nem indulhat a futóversenyen.

A USADA - amely június 14-én indított eljárást, majd június 30-án vádat is emelt ellene rendszeres doppingolás, illetve doppingszerekkel való kereskedés miatt - bizonyítottnak találta Armstrong bűnösségét, ezért úgy döntött, hogy az eltiltás mellett megfosztja hét Tour de France-győzelmétől is.

A 40 éves amerikai ezt boszorkányüldözésként értékelte, és bár bejelentette, hogy az ellene felhozott vádakkal szemben nem védi magát tovább, leszögezte: ez nem jelenti annak beismerését, hogy valóban vétkes lenne.

A sportfegyelmi óta Armstrong a Colorado állambeli Aspenben rendezett 58 kilométeres hegyikerékpáros versenyen második lett. Szeretett volna részt venni az október 7-ei Chicago Marathonon is, de a szervezők úgy értékelték, hogy az eltiltás az ő futóversenyükre is érvényes, ezért nem engedélyezik az indulását.