Edzés közben elcsapták a Tour-győztest, felesége ordítva támadt a gázolóra

2012.11.08. 10:50

Szerda este edzés közben elütötték az idei Tour de France-győztes Bradley Wigginst. A kerékpárosnak eltört a bordája, és gyors felépülésében bíznak. Felesége még a helyszínen lerendezte a gázolót.

Wiggins az észak-angliai Wrightingtonban tekert, amikor összeütközött egy benzinkútról kiforduló kisteherautóval. A földre zuhant, fájdalmai miatt nem tudott azonnal fölkelni, de gyors segítséget kapott, mert vele volt csapatának kísérőautója is. A karját és a bordáját fájlalta, egy rendőr szerint az utóbbit el is törte. Wigginst kórházba szállították, és a fejét is megvizsgálták.

„Éjszakára bent tartották megfigyelésre, de a sérülései nem tűnnek súlyosnak, várhatóan teljesen és gyorsan felgyógyul" - írta közleményében Wiggins csapata, a Sky.

Egyelőre nem tudni, sérülése miatt mennyit kell kihagynia, Wiggins nemrég kezdte el edzéseit, a versenyprogramja még nem teljes, de azt már jelezte, májusban a Giro d' Italián indulna.

A Sun értesülése szerint a baleset után néhány perccel a helyszínre érkezett a bringás felesége is, aki ordítva letámadta a Wigginst elütő autó női sofőrjét. Wiggins nejét végül több szemtanú és fájdalomtól tántorgó kerékpáros higgasztotta le, így nem tudott nekiugrani a gázolónak.

A rendőrség már kihallgatta a sofőrt, és vizsgálják Wiggins kerékpárját, amelynek az első kereke deformálódott az ütközésben.

Wigginst a múlt héten a szezon legjobb országúti bringásának választották, és ezért megkapta az Arany Kerékpár-díjat. Hihetetlen évet produkált, első britként megnyerte a Tour de France-t, majd az olimpiai időfutamot is Londonban, emellett győzött még három többnapos versenyen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport