Katona Kálmán a kerékpárosok elnöke

2012.12.16. 13:13

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Kerékpársportok Szövetsége (MKSZ) a következő olimpiai ciklusra. Az új elnökség élére Katona Kálmánt választotta a szervezet. A december 15-i, Csepelen tartott közgyűlésen az MKSZ 103 tagegyesülete összesen 68 mandátumot tudott kiállítani.

A tisztújítás során az MKSZ alelnökei Törzsök Zsolt (országút), Nagy Ádám (hegyikerékpár) és Somogyi Miklós (bmx); elnökségi tagjai Sutkó Mihály (országút) és Schettrer Zsolt (triál és extrém) lettek. A felügyelő bizottság élére Kovalóczy Áront választották, a tagok Gyurján János és Szatmári Csaba. Katona Kálmán - korábbi közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter - egyben a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöki tisztét is betölti 2012 áprilisától.

Katona Kálmán székfoglalójában célként kiemelte a szakágak gyakorlatban is megvalósuló összefogását, hangsúlyozta a verseny- és szabadidősport felvirágoztatását, az utánpótlás-nevelés és a mindennapos testnevelés fontosságát, a sportág e területekbe, programokba való bekapcsolódását; az egycsatornás kapcsolat kialakítását a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Nemzetközi Kerékpáros-szövetséggel, továbbá a médiában való megjelenések mennyiségének növelését.

Az eseményen Somogyi Miklós, a Magyar BMX Cross-Triál Szövetség elnökének tájékoztatása - mely a bmx-esek jogi helyzetét elemezte - után a közgyűlés megszavazta a szövetség felvételét az MKSZ tagjai sorába.