Nem vagyunk állatok, hogy sörrel dobáljanak

2012.12.29. 16:06

Egy magáról megfeledkezett szurkoló verseny közben söröspohárral dobta meg a Sven Nyst, a belga ciklokrossz-sztárt, aki azonnal leszállt a kerékpárjáról, és lerendezte a tettest, aki minden körben próbálkozott már.

Nys a loenhuti Bpost Bank Trofee-n versenyzett, nem volt igazán jó helyzetben, mert a teljesen felázott, mély, sáros pályán kétszer is bukott, és egy defekt miatt is lemaradt az élen állóktól. Mindent beleadva azért üldözőbe vette őket, mert az összetett versenyben minél kisebb időkülönbségre törekedett.

Egy bunkó szurkoló miatt azonban végül be sem fejezte a versenyt. A pálya egyik pontján mindig repült felé a sörrel teli műanyagpohár, a hetedik körben aztán el is találták a lábát. Ezen teljesen érhetően kiakadt, leszállt a kerékpárjáról, és kiment a nézők közé, hogy megkeresse a tettest, aki menekülőre fogta. Úgy tűnt, egy pofon nélkül nem ússza meg a dobáló, de Nys visszafogta magát.

„Az kérdeztem, miért? Megőrült? Elnézést kért, de csak annyit mondott: bocsánat. Nyilvánvalóan részeg volt kicsit. Sörrel dobálni aljas dolog, és nem tartozik a krosszhoz. Nem vagyunk állatok. A hetedik körnél már megelégeltem. Mindenki megérdemel egy kis tiszteletet" - nyilatkozta Nys.

A bringás ellendrukkere végülis elérte célját, mert Nys nem fejezte be a versenyt, és alig több mint egyperces hátránya hat perc fölé nőtt az összetettben, a másodikról a negyedik helyre csúszott vissza, az első helyre így már esélytelen.

A kerékpárversenyeken nem ritka, hogy a nézőkkel meggyűlik a baja a bringásoknak. A ciklokrosszban legendás Bart Wellens mozdulata. Egy kanyarban, a biciklin ülve próbált meg lerúgni egy behajoló nézőt. Az idei Tour de France-on is könnyen pórul járhatott volna az egyik szurkoló, akinek a kutyája miatt buktak a versenyzők, de szerencséjére sikerült visszafogni Philippe Gilbertet.