Lance Armstrong élőben vall a doppingról

2013.01.09. 11:59

Lance Armstrong élő adásban vallhat be mindent a doppingolásáról: a kerékpáros, mióta megfosztották hét Tour de France-győzelmétől, először január 17-én fog nyilatkozni, Oprah Winfrey talkshow-jában.

A múlt héten a New York Times megszellőztette, hogy Armstrong hajlandó lenne beismerő vallomást tenni, hogy csökkentsék büntetési tételét, ami jelenleg életre szóló eltiltást jelent - triatlonistaként, hegyikerékpárosként és maratoni futóként még szeretne versenyezni.

Armstrong hivatalos vallomást még nem tett a Amerikai Doppingellenes Ügynökségnél (USADA) vagy a kerékpárszövetségnél, de az Egyesült Államok egyik legnagyobb hatású tévés személyiségének, Oprah Winfrey-nek beszélne a csalásairól. A kerékpáros texasi otthonában, január 17-én fog megszólalni az Oprah's Next Chapter című műsorban.

Az adásban Armstrong arra is felelhet, hogy valóban próbált-e 250 ezer dollárt adni az USADA-nak, 2004-ben. Scott Pelley újságíró szerint a kerékpáros így akarta befolyásolni a doppingellenőröket. Az USADA vezetője, Travis Tygart elutasította az ajánlatot, és azt kifogásolta, hogy korábban a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elfogadta Armstrong 100 ezer dollárját.