Vascsővel támadtak az olimpikon bringásra

2013.03.05. 20:48

Egy közlekedési incidens után vascsővel támadtak Parti Andrásra, aki a londoni olimpián mountain bike-osok mezőnyében indult, írja a Bikemag.

„Ma újabb leckét kaptam a hazai közlekedési morálból. A Soroksári úton mentem a vágóhíd felé, amikor mellém jött egy kisbusz, és jól rám ordított valaki az ablakon kilógva, egy sörrel a kezében. Én már kissé elszoktam ettől az utóbbi időben, és amúgy is ez volt a második autós, aki veszélyeztetett 5 percen belül, hát bemutattam neki. Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok túl agresszív az autósokkal szemben, még ha szabálytalankodnak is ellenem, de ez a helyzet megkívánta" - idézi Partit a lap.

A kerékpárost ezután megvárták, majd üldözni kezdték. Később az autóból kiszállt az egyik fenyegető, és egy vascsővel kezdett el rohanni az olimpikon felé, aki áthajtott a szembesávba, és el tudott menekülni.

Parti a londoni olimpián a hegyikerékpárosok harmincnégy kilométeres versenyén indult, azonban az egyik sziklás résznél nagyot esett, kórházba kellett szállítani, így nem ért célba.