Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A dobogón fogdosta a modell fenekét

2013.04.01. 20:50

A mókázásairól is ismert szlovák kerékpáros, Peter Sagan a Flandriai körverseny eredményhirdetésénél túllőtt a célon. A második helyen befutó versenyző az egyik díjátadó modell fenekét markolászta meg a dobogón állva.

Sagan tiszteletlen és szexista mozdulatát mindenki elítéli, és újra felélénkült a vita, hogy a női és férfi kerékpárversenyzők között miért olyan nagyok a különbségek elismertségben és a pénzdíjakban. Sagant több kerékpárversenyző és szakportál is elítélte, zaklatásnak ítélték a tettét. „Nem akartam tiszteletlen lenni a dobogón azzal nővel. Csak vicceltem, sajnálom, ha valakit ez zavar."– írta Twitterén később Sagan.

Ha a kerékpáros az Egyesült Államokban próbált volna így viccelődni, akkor alighanem úgy jár, mint a magyar válogatott hokikapus Hetényi Zoltán, akit egy pincérnő fogdosásáért be is vittek rendőrségre.

A 23 éves szlovák bringás nem először mutatta meg, hogy a hecc kedvéért szinte bármire képes, a tavalyi Tour de France-on is gondolkodás és kérés nélkül dedikált az egyik nő rajongója mellére. A mezőnyben sem örvend egyértelmű népszerűségnek, mert sokan úgy tartják, egyedi ünneplései a célban megalázóak a vesztesek számára.

A mostani Flandriai körversenyt nyerő Fabian Cancellárával is összetűzésbe került már emiatt, de vasárnap ezen nem veszhettek össze. A tavalyi versenyen kulcscsontját törő svájci 14 kilométerrel a cél előtt meglépett Sagantól az emelkedőn, és közel másfél perces előnnyel nyerte meg másodszor ezt a tavaszi klasszikust.