A dobogón fogdosta a modell fenekét

2013.04.01. 20:50

A mókázásairól is ismert szlovák kerékpáros, Peter Sagan a Flandriai körverseny eredményhirdetésénél túllőtt a célon. A második helyen befutó versenyző az egyik díjátadó modell fenekét markolászta meg a dobogón állva.

Sagan tiszteletlen és szexista mozdulatát mindenki elítéli, és újra felélénkült a vita, hogy a női és férfi kerékpárversenyzők között miért olyan nagyok a különbségek elismertségben és a pénzdíjakban. Sagant több kerékpárversenyző és szakportál is elítélte, zaklatásnak ítélték a tettét. „Nem akartam tiszteletlen lenni a dobogón azzal nővel. Csak vicceltem, sajnálom, ha valakit ez zavar."– írta Twitterén később Sagan.

Ha a kerékpáros az Egyesült Államokban próbált volna így viccelődni, akkor alighanem úgy jár, mint a magyar válogatott hokikapus Hetényi Zoltán, akit egy pincérnő fogdosásáért be is vittek rendőrségre.

A 23 éves szlovák bringás nem először mutatta meg, hogy a hecc kedvéért szinte bármire képes, a tavalyi Tour de France-on is gondolkodás és kérés nélkül dedikált az egyik nő rajongója mellére. A mezőnyben sem örvend egyértelmű népszerűségnek, mert sokan úgy tartják, egyedi ünneplései a célban megalázóak a vesztesek számára.

A mostani Flandriai körversenyt nyerő Fabian Cancellárával is összetűzésbe került már emiatt, de vasárnap ezen nem veszhettek össze. A tavalyi versenyen kulcscsontját törő svájci 14 kilométerrel a cél előtt meglépett Sagantól az emelkedőn, és közel másfél perces előnnyel nyerte meg másodszor ezt a tavaszi klasszikust.