Száznegyven kerékpáros a Central European Touron

2013.04.10. 12:01

Tizenöt ország, 25 csapatának 140 versenyzőjét várják a július 20-21-i Central European Tour kerékpárversenyre. A szervezők szerdán jelentették be, hogy az első napon Szerencsről Miskolcra teker a mezőny, a táv 201 km. Másnap Isaszegen lesz a rajt, és Budapesten, a pesti rakparton lesz a befutó. Ekkor 128 km-t kell teljesíteni.

A tavaly augusztusban elhunyt válogatott bringás, szakkommentátor Sipos János emlékére amatőr időfutam-versenyt és családi napot tartanak július 21-én, vasárnap 10 órától.

Amint Törzsök Zsolt, a hazai szakági szövetség elnöke elmondta: az ötödik alkalommal megrendezendő közép-európai viadal Magyarország legjelentősebb országúti kerékpáros versenye, melyen az olimpiai és világbajnoki kvalifikáció szempontjából fontos világranglista-pontokat lehet gyűjteni.

A szerdai sajtótájékoztatón megjelent többek között az orosz Jevgenyij Berzin háromszoros világbajnok, az 1994-es Giro d'Italia győztese, az üzbég Dzsamolidin Abduzsaparov, aki pályafutása során mindhárom nagy körverseny (Giro, Tour de France, Vuelta a Espana) nyert szakaszt, valamint Angelo Zomegnan, aki 2011-ig szervezője volt a Girónak, és az idei firenzei vb főszervezője. Utóbbi elmondta, azért vannak itt, hogy ötleteikkel, meglátásaikkal, tapasztalataikkal segítsék a sportág további népszerűsítését.

Az eseményen öten - Uhrin János, Schneider Konrád, Dömötör Sándor, Andó János és Hirth István - a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség örökös tagja díját kapták.