184 induló a szlovákgyarmati kerékpárkupán

2013.04.16. 12:52

Hetedszer is az Ebike.hu kupán startolt a Hazai XCO versenyszezon, 184 nevező kezdte a versenyzést Szlovákgyarmaton.

Az egész heti változékony időjárás ellenére vasárnap ragyogó napsütés és kiváló talajú pálya fogadta a versenyzőket. A versenyek új időrendjének köszönhetően 9 órakor az amatőrök rajtjára került sor egy könnyített 2,8km-es pályán.

ebike.hu Kupa 2013 - Szlovákgyarmat

Az új időrend szerint 15 órakor rajtolt az elitfutam a felnőtt U23-, és U19-mezőnyökkel. A versenypálya nekik 200 méterrel hosszabb volt hiszen egy technikás lejtő és egy emelkedő került be a körönként így más 240 m szintet tartalmazó pályába. Az U19 fiúknál Bányai Dominiknak (PCCC) elszámolnivalója akadt ezzel a pályával, hiszen tavaly alaposan kifogott rajta, idén viszont remekelt, olyannyira, hogy toronymagasan megnyerte kategóriáját és az előírt 4 kör után az abszolút 3.helyen állt, csupán Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Blazsó Márton (VKE Nelson) rendelkezett jobb részidővel a 4 kör végén.

A nők abszolút versenyében Dósa Eszter (Vitalitás SE Scott Nutrixxion) magabiztosan nyert a Szlovák Michaela Malarikova (CK Sportmed Bratislava) és a master női kategória hiányában elitbe átnevező Cseh Veronika (Alpinbike Team Giant Endura Csonticar) előtt.

A férfiak abszolút versenyében a mezőny végéről rajtoló Buruczki Szilárd az első kör végére az élre ált, szorosan a nyomában a tavalyi dobogós Szlovák Jozef Bebcákkal (Cykloklub Turzovka) és a tavalyi XCO kupasorozat győzteseként egyes rajtszámot viselő Blazsó Mártonnal.

Az erős tempó miatt Bebcak hamar kiszakadt ebből a sorból, Blazsó azonban nem tágitott és tartotta a tempót, közeledni azonban nem tudott, igy jóformán az első körben kialakult 15 másodperces különbség Buruczki javára. Mindkét versenyző formája bíztató, hiszen a tavalyi győztes időnél szűk 4 percel jobbat tekertek a 95 százalékban azonos nyomvonalon vezetett pályán.