Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

184 induló a szlovákgyarmati kerékpárkupán

2013.04.16. 12:52

Hetedszer is az Ebike.hu kupán startolt a Hazai XCO versenyszezon, 184 nevező kezdte a versenyzést Szlovákgyarmaton.

Az egész heti változékony időjárás ellenére vasárnap ragyogó napsütés és kiváló talajú pálya fogadta a versenyzőket. A versenyek új időrendjének köszönhetően 9 órakor az amatőrök rajtjára került sor egy könnyített 2,8km-es pályán.

Az új időrend szerint 15 órakor rajtolt az elitfutam a felnőtt U23-, és U19-mezőnyökkel. A versenypálya nekik 200 méterrel hosszabb volt hiszen egy technikás lejtő és egy emelkedő került be a körönként így más 240 m szintet tartalmazó pályába. Az U19 fiúknál Bányai Dominiknak (PCCC) elszámolnivalója akadt ezzel a pályával, hiszen tavaly alaposan kifogott rajta, idén viszont remekelt, olyannyira, hogy toronymagasan megnyerte kategóriáját és az előírt 4 kör után az abszolút 3.helyen állt, csupán Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Blazsó Márton (VKE Nelson) rendelkezett jobb részidővel a 4 kör végén.

A nők abszolút versenyében Dósa Eszter (Vitalitás SE Scott Nutrixxion) magabiztosan nyert a Szlovák Michaela Malarikova (CK Sportmed Bratislava) és a master női kategória hiányában elitbe átnevező Cseh Veronika (Alpinbike Team Giant Endura Csonticar) előtt.

A férfiak abszolút versenyében a mezőny végéről rajtoló Buruczki Szilárd az első kör végére az élre ált, szorosan a nyomában a tavalyi dobogós Szlovák Jozef Bebcákkal (Cykloklub Turzovka) és a tavalyi XCO kupasorozat győzteseként egyes rajtszámot viselő Blazsó Mártonnal.

Az erős tempó miatt Bebcak hamar kiszakadt ebből a sorból, Blazsó azonban nem tágitott és tartotta a tempót, közeledni azonban nem tudott, igy jóformán az első körben kialakult 15 másodperces különbség Buruczki javára. Mindkét versenyző formája bíztató, hiszen a tavalyi győztes időnél szűk 4 percel jobbat tekertek a 95 százalékban azonos nyomvonalon vezetett pályán.