Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Armstrongnak 4 pozitív tesztje volt az 1999-es Tour de France-on?

2013.04.16. 18:16

Egy belga lap szerint négy pozitív doppingtesztet produkált első, 1999-es Tour de France-győzelme alkalmával Lance Armstrong, a kerékpársport egyik legnagyobb alakja, egyben a sportág legnagyobb doppingbotrányának főszereplője.

A Het Nieuwsblad kedden a nemzetközi szövetség (UCI) belső jelentésére hivatkozva azt közölte, hogy az amerikai kerekes szervezetében mind a négyszer kortikoidra bukkantak.

Akkoriban a hivatalos tájékoztatás egy feltűnő tesztről szólt, amelyet a jelenleg 41 éves texasi sztár - orvosi igazolás kíséretében - ülési problémákra felírt kenőcs használatával magyarázott.

A hétszeres Tour de France-győztes Armstrongot - aki januárban egy tévéinterjúban elismerte, hogy évekig doppingolt - az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) tavaly örökös eltiltással sújtotta, és 1998 után elért valamennyi eredményétől megfosztotta.