Árpád
-2 °C
3 °C

Visszavonul a hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros

2013.04.18. 15:03

Visszavonul a hatszoros olimpiai bajnok kerékpáros Sir Chris Hoy, a skót bajnok nem versenyez tovább. „Érmet akartam nyerni Skóciának, de nem érzem, hogy képes lennék erre, ezért átadom másoknak a terepet”. A 37 éves skót kerékpáros a hat olimpiai arany mellett tíz világbajnoki arannyal fejezi be karrierjét, és már a 2014-es Nemzetközösségi Játékokon sem indul el Glasgow-ban.

A 2012-es londoni olimpiát követően már bejelentette, hogy 2016-ban, Rióban már biztos nem indul, azonban megvolt az esélye, hogy 2014-ben még folytatja a versenyzést. „Nem volt könnyű döntés, de tudom, hogy jól döntöttem. Semmi sem tenne boldogabbá, mint hogy ott legyek Glasgow-ban, de nem akarok csak a számok miatt elindulni” - nyilatkozta, és kitért karrierjének két legszebb pillanatára is: „Athénban, amikor felálltam a dobogóra és hallottam a nevem, utána pedig hogy olimpiai bajnok, nagyon különleges volt. Azt gondoltam, ehhez semmi sem hasonlítható, de Londonban, amikor a pályafutásom végén a hatodik olimpiai aranyamat is megnyertem, az elképesztő érzés volt.”

Hoy nyitja majd meg a Nemzetközösségi Játékokat, melynek egyben nagykövete is, a kerékpárversenyeknek helyt adó aréna pedig az ő nevét viseli.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?