Wiggins mégis megpróbálja a Giro-Tour duplázást

2013.04.29. 19:07

Noha korábban azt mondta, idén elsősorban a Giro d'Italia megnyerésére koncentrál, Bradley Wiggins brit országúti kerékpáros most mégis úgy nyilatkozott, hogy címvédőként megpróbálja a Tour de France-t is megnyerni.

A londoni olimpia időfutambajnoka januárban még úgy tervezte, hogy a francia körversenyen csapat- és honfitársát, a tavaly mögötte második Chris Froome-ot segíti majd.

"Az első héten megosztott kapitányok lehetünk, az majd természetes úton úgyis eldől, hogy a folytatásban melyikünk lesz a csapat vezetője" - mondta a 32 éves sportoló, aki pályaversenyzőként kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok.

Hozzátette: ha a hegyeken Froome jobb lesz nála, akkor társa lesz a kapitány, ő pedig minden erejével segíteni fogja, míg a saját célja az lesz, hogy megszerezze a második helyet, ahogy azt 2012-ben Froome tette.

A kerékpársport történetében mindössze hét versenyzőnek sikerült ugyanabban az évben megnyernie a Girót és a Tourt is. Legutóbb 1998-ban volt erre példa, akkor az azóta már elhunyt olasz Marco Pantani duplázott.

Az év első háromhetes viadala, a Giro szombaton rajtol, míg a Tourt június 29. és július 21. között rendezik.