Robogó farolt keresztbe a bringások előtt

2013.05.10. 11:18

Bár szinte minden nap van bukás az idei Giro d' Italián is, eddig szerencsére nem volt nagyon súlyos baleset. A hatodik szakaszon a versenybírók is veszélyeztették a kerékpárosokat, motorral feküdtek keresztbe előttük.

A mezőny 58 kilométerre volt a céltól, amikor egy városi szakaszon a felvezető motoros kisodródott az egyik kanyarban. Próbálta elkerülni, hogy a padkára fusson, ezért hirtelen ráfékezett. A hátsó kerék kifarolt, így a vezető a mögötte ülő versenybíróval együtt a mögöttük száguldó kerékpárosok elé feküdt.

Robogó borult a Giro mezőnye elé

A bolyt az egész nap Mark Cavendish győzelméért dolgozó Omega Pharma vezette, gyorsan reagáltak, így ki tudták kerülni az útra kerülő szervezőket, akik nem sérültek meg, a bukás után azonnal felálltak.

Az Omega nemcsak a vészhelyzetben teljesített jól, a sprintet is kiválóan vezették fel Cavendish csapattársai. A tavaszi versenyeken sokat kritizálta őket az idén második Giro-szakaszát nyerő brit, de most nyilatkozatában brilliáns csapatmunkáról beszélt, és mindenkit külön megdicsért.