A Tour versenyigazgatója tévedett

2013.07.08. 14:18

Christian Prudhomme, a kerékpáros Tour de France igazgatója elismerte, hogy rosszul jósolt: előzetesen arra számított, hogy a Team Sky fogja uralni a versenyt, ehelyett a csapattag, a brit Chris Froome az egyeduralkodó a francia körversenyen.

A versenyigazgató a hétfői szünnapon a cyclingnews szaklapnak adott nyilatkozatában kitért rá: nagyon meglepte, hogy a vasárnapi szakaszon az éllovas Froome-tól mennyire leszakadtak csapattársai, így egyedül kellett felvennie a versenyt a kihívókkal. A Team Sky csapatként csak a 16. lett.

Prudhomme jelezte: szerinte több bringásnak is nagy gondot okozhat a hőség, hiszen a tavasz folyamán sokan hidegben, hóban, esőben készültek. Hangsúlyozta: nagyon örül annak, hogy a világ négy legjobb sprintere, Marcel Kittel, Mark Cavendish, André Greipel és Peter Sagan naponta komoly csatát vív a hajrákban.

"A versenynek azonban még messze nincs vége!" - tette hozzá, megjegyezve, hogy a szerdai, Avranches és Mont Saint-Michel közötti 33 kilométeres egyéni időfutam, valamint a vasárnapi, Givors és Mont Ventoux közötti 242,5 kilométer lehet a második hét csúcseseménye.

A háromhetes Tour kedden folytatódik a Saint-Gildas-des-Bois és Saint-Malo közötti 197 kilométeres szakasszal. A tavaly második Froome jelenleg 1 perc 25 másodperccel vezet a spanyol Alejandro Valverde előtt.