Vizelettel locsolták le a Tour-sprinterkirályt

2013.07.10. 15:15

Mark Cavendisht állítólag vizelettel locsolták le a Tour de France tizenegyedik szakaszán.

A Omega Pharma sprintere nem akart beszélni az esetről, de csapattársa Jerome Pineau azt írta a Twitterén, hogy Cavendish mondta neki, hogy nemcsak kifütyülték, hanem vizelettel le is locsolták a pályán. A csapat más tagjai is megerősítették, hogy a csapatbuszhoz visszatérő Cavendishből áradó bűz arra utalt, hogy gusztustalan támadás érte a bringást.

"Nincs felháborodva, sokkal inkább szomorú, és igaza van, nem érdemelte me. Azt gondolnák, hogy nagyon mérges lett, de a közönség ilyen reakciója inkább elkeserítette. A kerékpár közönsége sportszerűként ismert, az ilyen reakció egy a százezerből" - nyilatkozta Patrick Lefevere csapatfőnök.

Mark Cavendish vs Tom Veelers

Cavendish iránt a keddi szakasz hajrája miatt növekedett meg a gyűlölet, az utolsó métereken Tom Veelersszel ütközött úgy, hogy a holland kerékpáros elesett. Cavendisht indokolatlan agresszivitással vádolták, de nem volt ennyire egyértelmű az eset. Veelers is akadályozta a sprintben az omegást, amikor jobbra húzta a kormányt. Cavendish is kiesett a ritmusból, így nem volt esélye az első helyért menni, csak negyedik lett. A versenybíróság sem látta szabálytalannak a britet, így nem is sorolták a mezőny végére.

A Cavendish idén egy szakaszt nyert a Touron, de összesen már 24 győzelemnél jár.