Lovassy Krisztián nyerte a Budapest Nagydíjat

2013.07.21. 18:17

Lovassy Krisztián nyerte a kerékpáros Central European Tour vasárnapi versenyét, amelyet a Budapest Nagydíjért rendeztek. A mezőnyre Isaszeg és Budapest között 131 kilométer várt. A táv viszonylagos rövidsége miatt a versenyzők szinte végig akcióztak, egypercesnél nagyobb szökés azonban nem volt, minden elszakadási kísérlet meghiúsult. Budapestre, a Carl Lutz rakpartra egyben érkezett a mezőny, így sprintbefutó döntött, melyben Lovassy Krisztián bizonyult a leggyorsabbnak. A verseny tavalyi második helyezettje jó ütemben, mintegy húsz méterrel a cél előtt bújt ki a társai közül. Győzelméért 40 UCI-ranglistapontot szerzett. Csapattársa, Dér Zsolt ötödikként ért célba, azonos idővel.
Eredmények:
1. Lovassy Krisztián (Utensilnord Ora24.eu) 2:49:43 óra
2. Hocevar Aljaz (szlovén, Adria Mobil) azonos idővel
3. Sziarhei Papok (fehérorosz, fehérorosz válogatott) a i.
A Central European Tour szombati versenyét, a Miskolci Grand Prix-t a fehérorosz Sziarhei Papok nyerte, a legjobb magyar a hetedikként végzett Dér Zsolt volt. A kétnapos versenyen 14 ország 13 csapatának csaknem száz kerékpárosa vett részt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!