Az 1998-as Tour első három helyezettje is doppingolt

2013.07.24. 15:33

Az 1998-as Tour de France első három helyezettje, az olasz Marco Pantani, a német Jan Ullrich és az amerikai Bobby Julich, valamint a sprinterek között győztes német Erik Zabel egyaránt eritropoetinnel (EPO) érte el sikereit.

A Le Monde című lap a francia parlament illetékes bizottságának beszámolójára hivatkozva közölte a hírt, és a versenyzők nevét is tudni lehet a levett minták azonosítói alapján.

Az 1998-as viadal a Festina csapat botránya miatt Dopping-Tourként vonult be a köztudatba. Az akkor szereplő Laurent Jalabert - az egyik legjobb hegyimenő - a múlt hónapban visszalépett a Tour szakkommentátori felkérésétől, miután őt is hírbe hozták csalással.

A viadalt megnyerő Pantani 2004-ben meghalt, Julich 2005-ben, Ullrich 2007-ben, míg Zabel 2008-ban vonult vissza. Utóbbi kettő hosszú évek hallgatása után ismerte el, hogy pályafutása során doppingolt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!