Hatszáznál többen támadták a Kékestetőt

2013.09.02. 09:43

Több mint 600 résztvevővel zajlott a kétnapos McDonald's BringaMánia Fesztivál keretében az V. ROSE – VELO.hu Kékesi Csúcstámadás országúti kerékpárverseny augusztus 31-én.

A jubileumi futamon az indulók számán túl egy másik csúcsdöntés is történt, Makács Gábor  új pályarekordot felállítva 38 perc 57 másodperc alatt teljesítette a 18 km-es, 800 méter szintkülönbségű pályát.

A csúcstámadással egyszerre az elitlicences versenyzőknek kiírt Kékesi Nagydíj mezőnye is elrajtolt Gyöngyösről, de az amatőrök közül Makács így is elsőként ért fel a kékesi parkolónál kijelölt célhoz.

„A Pilisben lakom és évente csak egyszer szoktam feltekerni a Kékesre, a csúcstámadáson” – mondta Makács, aki hetente hat edzéssel készült.  A Tigris becenevű bringás több, mint 1 perccel javította meg saját, még 2012-ben felállított pályacsúcsát.

A nők versenyét Dr. Karasz Zsuzsanna nyerte, neki valamivel több, mint 52 percre volt szüksége.

A Kékes Nagydíjon az elit férfiak között Szalay Péter (CUBE Balaton Team) volt a legjobb, míg a nők között Dósa Eszter (Vitalitás SE) győzött, aki a mountain-bike-ot cserélte ezen a napon országútira.

Teljes eredménylista itt: http://www.velo.hu/v-rose-velo-hu-kekesi-csucstamadas-beszamolo-eredmenylista.html