Egy belga kerékpáros megpróbálta megölni magát a pozitív doppingteszt után

2013.12.21. 00:27

Öngyilkossági kísérletet követett el a belga Jonathan Breyne, aki megbukott egy doppingvizsgálaton. Az orvosok mentették meg az életét.

A 22 éves kerékpárosnál klenbuterolt mutattak ki, csakúgy, mint a háromszoros világbajnok Michael Rodgersnél. Breyne a Tour of Taihu Lake versenyen akadt fent a doppingellenőrzésen. Ő sem talált magyarázatot arra, hogyan kerülhetett a szervezetébe a zsírégetőként használt tiltott szer. Arra tippelt, hogy valamelyik ételével fogyasztotta el véletlenül. Kínában, ahol a versenyt rendezték, erre van is esély, a farmerek gyakran tápoltatják állataikat klenbuterol tartalmú készítményekkel. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség emiatt többször figyelmeztette már a sportolókat, vigyázzanak a kínai ételekkel.

A kerékpáros nem bírta elviselni, hogy meghurcolják, ezért csütörtökön megpróbálta megölni magát. A sudinfo.be, – aminek egy órával korábban még nyilatkozott, – szerint Breyne több tucat gyógyszert nyelt le, szerencséjére idejében kórházba került, ahol kimosták a gyomrát, majd pénteken már ki is engedték.

„Nagyon megvisel. Mióta megtudtam, hogy pozitív lett a mintám, egyáltalán nem ettem. Nem értem, hogyan történhetett ez velem. Nagyon rosszul vagyok" – mondta Breyne a gyógyszerek bevétele előtt a belga lapnak.