Mallorcán tartott csapatbemutatót a Lampre-Merida

2014.02.20. 18:39

Ritkán fordul elő a kerékpársportban, hogy egy csapatprezentáción két világbajnokot is dobogóra szólítanak. A februári csapatbemutatón Mallorcán ez megtörtént, a Lampre-Merida csapata az utolsó pillanatban igazolta talán a legnagyobb sztárt a csapatba.

Február közepén, Mallorcán prezentált a 2014-re az országúti világbajnokot, a portugál Rui Costát soraiban tudó Lampre Merida, valamint a hegyikerékpársport nagyasszonyával, a sokszoros világ- és olimpiai bajnok Gunn Rita Dahle-val felálló Multivan Merida Biking Team. 

A szenzáció Chris Horner leigazolása volt, amit két héttel korábban jelentettek be. A 42 éves amerikai, aki tavaly minden idők legidősebb GT-győztese lett a háromhetes spanyol kerékpáros körverseny megnyerésével, egy évre kötött szerződést, és a Giro d’Italia, valamint a Vuelta-címvédés szerepel céljai között.

A világbajnok Rui Costa ennél is tovább ment a 2014-es szezon tervezésekor: a Tour de France-on száll majd harcba a sárga trikóért, idén először koncentrál majd pályafutása során az összetettre. A még csak 27 éves kerékpáros eddig három szakaszt nyert már a Touron és kétszer végzett az összetett élén az egyhetes svájci körversenyen. Generációja egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, aki valóban okozhat meglepetést az idei francia körversenyen.