Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Helikopter döntötte le a bringaversenyzőt

2014.03.06. 08:47

Egy alacsonyan repülő helikopter okozott balesetet a Tour de Langkawi kerékpáros versenyen. A helikopter egyszerűen lefújta az útról az orosz Pavel Kocsetkovot, akit meg kell műteni.

Szerdán a malajziai körverseny hetedik szakaszát tartották. Ötven kilométerre a céltól a szingapúri Ho Junrong akciózott, vele ment a Katyusa bringása, Kocsetkov is. Egy kicsit el is szakadtak a mezőnytől. 

Erre a versenyt követő helikopter is reagált, előrement, de olyan alacsonyan és rosszul manőverezett, hogy a rotorok által keltett légmozgás miatt elesett a két bringás. A mezőny szerencsésen elkerülte a bukást.

Kocsetkov – csapattársa twitje szerint – eltörte kulcscsontját, fel is adta a versenyt, Olaszoroszágban ápolják majd. Valószínűleg két héten belül meg is műtik. 

A Katyusa csapatvezetője, Vjacseszlav Jekimov óvást fog benyújtani a baleset miatt a szervezőkhöz, akik már eltávolították a hibázó pilótát.

A hetedik szakaszt a holland Theo Bos nyerte, összetettben az iráni Mirszamad Púrszajedigolahur vezet.