Így kell földhöz vágni a 3 milliós bringát

2014.03.14. 13:54

A német Marcel Kittel szakaszgyőzelemre készült a Tirreno-Adriaticón, de még hajrázni sem tudott egy bukás miatt. Kerékpárján töltötte ki dühét.

Az egyhetes körverseny második szakaszát San Vincenzo és Cascina között rendezték. A 166 kilométeres etap egyértelműen a spritnereknek kedvezett. Nem is volt sikeres szökés, a mezőny együtt érkezett a hajrára.

A céltól 2,5 kilométerre az egyik esélyes, Kittel kiszállt versenyből. Egy jobbkanyarban bukott, és letört az egyik kormányszára. Meg is ütötte magát, de először nem is ezzel foglalkozott. Teljesen kiakadt azon, hogy nem sprintelhetett az első helyért, ezért dühében felemelte, majd földhöz vágta a legalább hárommillió forintot érő bringáját. Csak ezután volt ideje arra, hogy magával foglalkozzon, és vállát fájlalva kiterüljön. Végül visszaült egy másik kerékpárra, és a 162. helyen fejezte be a szakaszt.

Kittel kivégzi a kerékpárját

„Nagyon sajnálom, hogy a szerettet Giant Propelemet a földhöz vágtam. Még mindig szeretem! Nagyon bensőséges kapcsolatban vagyunk." – írta később Twitterén a bringás.

Kittel már tavaly is óriási formában volt, négy szakaszt is behúzott a Tour de France-on, és idén is jól kezdett a szezonban, a Dubai Touron három győzelmet szerzett.

A Tirreno-Adriatico második szakaszán meglepetésre az olasz Matteo Pelucchi győzött, a nagyok közül senki sem tudott odaérni, Greipel, Sagan és Cavendish is a vert mezőnyben volt. Két szakasz után az összetettben Cavendish vezet.