Veszprémből indul a Carpathian Couriers Tour

2014.03.14. 10:30

A dél-lengyelországi Tarnów-ban megtartották a Carpathian Couriers Race 2014-es kiírásának prezentációját. A visegrádi országokat, Szlovákiát, Csehországot, Lengyelországot és Magyarországot érintő eseményt április 29. és május 4. között rendezik. A nyitó napnak a rangos
U23-as verseny hatéves fennállásának történetében először Magyarország, Veszprém ad otthont. A velo.hu híre.

Veszprém környékén egy körpálya várja majd a mezőnyt, mely összesen 140 km-t tesz meg. Másnap Nyitra és Vágbeszterce között folytatódik Szlovákiában a verseny, harmadik napon pedig egy 30 km-es időfutam lesz a csehországi Horní Lidečben. Ilyen hosszú egyenkénti kronót még nem tartották a verseyn történetében és várhatóan az összetettet is jelentősen befolyásolja. Szlovákia érintésével az utolsó két napon érkezik Lengyelországba a karaván. Az utolsó előtti napon Ciężkowice ad otthont hegyi befutónak, majd Tarnówban már újra sprinterek villoghatnak.

Az eseményen magyar versenyzőkért is szoríthatunk. A résztvevőkről későbbre ígért tájékoztatást Stubán Ferenc, az országúti válogatott szövetségi kapitánya és az Utensilnord sportigazgatója.

A szakaszok:

1. etap: Veszprém – Veszprém (140 km)

2. etap: Nitra – Povazka Bystrica (145 km)

3. etap: Horni Lidec – Horni Lidec (30 km, egyenkénti időfutam)

4. etap: Stara Bystrica – Jabłonka (109 km)

5. etap: Zapora Niedzica – Ciężkowice (145 km)

6. etap: Dąbrowa Tarnowska – Tarnów (135 km)