Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két hónapig nem versenyezhet a Team Sky-kerékpáros

2014.03.19. 14:17

Rendellenes tesztet produkált, és ezért legalább két hónapig nem engedi versenyezni a Team Sky kerékpároscsapat a kolumbiai Sergio Henaot. A brit csapat közleménye szerint a 26 éves bringás a biológiai útlevelében rögzítettekhez képest más értékeket produkál akkor, ha magaslaton tartózkodik. Legutóbb is ez történt vele, mert a holtidényben hazájában készült.

A Team Sky és versenyzője - hogy a doppinggyanút elkerüljék - maximálisan együttműködik a nemzetközi szövetséggel (UCI), a sportág új doppingellenes alapítványával (CADF), valamint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA). Dave Brailsford csapatvezető jelezte: mindenki szeretne tisztán látni az ügyben. Henao 2012-ben csatlakozott a klubhoz, és a tavalyi Vuelta a Espanán 28. lett.